Inger Bach       Tilbage til Hjemmeside
Koncert med Stamp
på Tune Skole - September 2001.
Klik på et billede, så får du en forstørrelse af det. Disse billeder må kopieres og bruges til private formål. © Inger Bach.

En onsdag i september havde vi på Tune Skole besøg af gruppen "Stamp". Det var alle tiders koncertoplevelse, som vi hermed vil give nogle rosende ord med på vejen. Både lærere og elever har efter koncerten været meget begejstrede.

Gruppen spiller det man kalder stomp; musik, dans og rytmer udført med hverdagens elementer som rekvisitter. Fx koste, stokke, blikspande, skruer, potter, pander, plasticbaljer osv.

Vi havde på skolen besluttet at nu skulle de ældste elever have "en på opleveren", så 5. til 9. klasse var inviteret. Flere har efter koncerten fortalt eller skrevet deres mening om koncerten. Her følger nogle af de sjove og karakteristiske elevkommentarer:


I starten tænkte jeg: "Nu skal jeg kede mig", men jeg tog fejl. Det var en rigtig god koncert. J J J
Pernille, 5. a.


Jeg syntes, Stamp-koncerten var god. Først og fremmest var de gode til at optræde. De opførte et kreativt show, og de gjorde meget ud af at fange publikum, hvad også lykkeds, ved at de også fik inddraget os i det og fortalte lidt undervejs. Det var sjovt at prøve noget andet end det sædvanlige.

Det ville være en god idé at lave noget lignede show på skolen en anden gang.
Mia, 8. b.


Jeg vil da håbe, at der stadig vil komme nogle og optræde engang imellem.
Emilie, 7. a.


Koncerten var sjov fordi, at man selv skulle lave noget musik. Det var sejt, at man kunne lave så meget musik på skrammel.
Sanne, 5. a.


Helhedsindtrykket var kanongodt!!
Katja, 8. b.


Jeg syntes, at det var flot og imponerende, at de kunne få det til at lyde så godt. Det var meget underholdende og man skal da bare ha' den vildeste fantasi. Alt i alt var det godt!
Stine, 8. b.


Det lød helt vildt godt. Det var utroligt, hvad de kunne få ud af noget skrammel. Det var meget sjovt, og se da de kæmpede med pinde.
Bjarke, 5. a.


Jeg syntes, at den var rigtig god, og det var utroligt at se hvordan de kunne spille på alt det skrammel. Det var herre sejt det tøj Paloma havde på.
Stefan, 7. a.


Det var godt, at de fortalte om stompens historie og om rige og fattige, at alle var rige bare på hver sin måde.
Kathrine, 8. b.


Som det kan ses, var det ikke kun lærerne, der syntes om arrangementet. Alle syntes, at showet var flot og imponerende. Det var herligt at se danseglæde og stor musikalitet akkompagneret af blik og kosteskafter. Der er et fangende perspektiv ml. det almindeligt kendte trommesæt og gruppens hjemmelavede trommer, som blev fulgt op af "stompens historie" meget velfortalt. Mange elever var især vilde med at høre gruppens fortolkning af Safri Duo. Kims vilde hår og Palomas sorte outfit har brændt sig på nethinderne. Men frem for alt, bemærkede vi at rytmerne som Stamp var kommet med, levede videre efter koncerten hos eleverne. På vej fra koncerten over i klasserne og resten af dagen lød rytmerne ud over skolen.

Det var en herlig oplevelse! Meget inspirerende. Vi ønsker os mere af den slags. Aktørerne var meget professionelle, og havde et godt tag i publikum. De var rigtig gode til at få alle aktiverede.

Inger Bach, Tune Skole

Opdateret d. 2.1.2009